Nyheder og aktiviteter - Udstilling på Møn Bibliotek

Mandag d. 1. juli 2013

De Søndre Byer er 4 små landsbyer – Bissinge, Ll. Bissinge, Tøvelde og Svensmarke ca. 4 kilometer fra Stege. Her ligger de som perler på en snor mellem Stege Nor med udsigt til Stege by den ene side. På den anden side, strækker det bakkede åbne landskab sig, med fritliggende gårde og huse ned mod stranden med Hvide klint og den blå Østersø.

 

Udstillingen beskriver historien og udviklingen af de 4 små landsbyer. Landsbyer som siden 1200 – tallet har været beboet af kreative og engagerede mennesker, der sammen med naturen og dens luner har præget og skabt det naturlandskab og de værdier der også kendetegner området i dag. Værdier som værdsætter private initiativer og fællesskab.

 

På 7 plancher (1x1,5 meter) fortælles om landsbyerne, beboerne, landskabet, landbruget, handel og erhverv, fest og fritid samt kulturminder og seværdigheder.

 

Plancherne suppleres med udstilling af det rige og mangfoldige forenings, kunst- og kulturliv der er i De Søndre Byer.

 

11 lokale kunstnere, foreninger, forsamlingshus, spise/overnatningssteder samt 1 naturbørnehave udstiller og præsenterer deres værker, aktiviteter og tilbud.

 

Blandt kunstnerne er Bjørn Nørgaard, Kjeld Ammundsen, Lene K., Erik Hagens, Jeanette Christjansen, Charlotte Rønsbøl, Anna-Lise Wendler, Ursula Munck Petersen, Lissy Boesen, Karen Syberg og Jan Krohn.

 

Udstillingen afholdes på Møn Bibliotek, Møllebrøndsstræde 12, 4780 Stege og åbnes med en lille reception onsdag den 31.juli 2013 kl. 12.00, og kan herefter ses frem til 31.august 2013.